story of my life

Publicerad 26.08.2015 kl. 22:42

min mamma är bäst.

har ju velat ha en juicepress och en brödmaskin väldigt länge nu. pratade med mamma om det. hon hade både och på vinden. så får hämta dem i helgen. <3 <3. världens bästa mamma.
Publicerad 25.08.2015 kl. 23:47

ett flyttkaos

en låda kvar att packa så är mitt liv officiellt nerpackat i lådor. nu ska allt bara flyttas och packas upp igen. då det är så roligt att flytta....
Publicerad 25.08.2015 kl. 13:28

det bästa i mitt hjärtas stad

 

jag har ju pratat sönder hur fint det kommer bli i Jeppis och hur mycket jag längtar efter att flytta. men vet ni, det finns ju 1000 saker jag kommer sakna med Åbo också. Här kommer 10 av dem!

 

  1. mina vänner, dom är ju så fina <3
  2. alla mysiga kaféer en kan sitta länge och njuta av en kaffe med en vän på
  3. åstranden. undrar hur många timmar jag spenderat där med en bok, en öl eller på en picknick
  4. gågatan och ruohonjuuri. att det mesta ändå finns väldigt nära. 
  5. luolavuori och ruissalo. såna fina grönområden att strosa runt i. plocka svamp på hösten och njuta av tystnaden i solen på våren. 
  6. mina arbetsplatser. såna fina kollegor så mycket ny kunskap.
  7. akademikvarteren. alla vackra byggnader. all personal som hjälper. alla morgnar, dagar, kvällar och nätter man skrattat och gråtit på biskopsgatan. 
  8. aningaisgatan. mitt hem. backen i skymningsljus med en stor temugg på balkongen. ack vad jag älskat sönder den gatan. 
  9. promenaden kring Hallisforsen. min absoluta favoritrunda för en promenad. så vackert längs åstranden. öppna vyer och lagom längd. 
  10. dynamo. denna legendariska krog. där man spenderat varje helg det bara varit möjligt. övre dansgolvet med en stellaöl. 

 

Publicerad 21.08.2015 kl. 21:41

finaste låten just nu:

Publicerad 21.08.2015 kl. 13:44

att säga hejdå.

säger hejdå åt alla gamla kollegor den här veckan. 

fast jag kanske inte trivs med vårdyrket så har nog Kårkulla gett mig enormt mycket kunskap. jag har växt massor under dehär året. och jag har träffat såna fina människor genom jobbet. som har stött mig hjälpt mig och skrattat med mig. 

och nu skall man säga hejdå. så konstigt och sorgligt och ändå så rätt. som världens finaste Ulla sa tidigare i veckan: "inte har du ju studerat sex år för att stå här och klippa tånaglar"

det har hon ju rätt i. även om det finns nåt så fint i att hjälpa andra tills man står och klipper tånaglar fast man håller på att svimma av trötthet. 

nåväl, får väl göra nåt annat istället. och bara klippa mina egna naglar i framtiden. 

Publicerad 18.08.2015 kl. 23:53

och så säger dom att jag inte får vara arg

Publicerad 16.08.2015 kl. 22:49

slutspurt

 

jahaa, nu kör vi slutspurt på sommarjobbet. 8 skiften kvar! sen har jag ledigt en vecka innan nya jobbet börjar. då ska jag försöka hinna njuta av sommaren lite mellan det sista packandet. men det börjar nog vara relativt tomt i alla skåp nu egentligen. nåt smått kvar att kasta ner i lite lådor. men sen börjar den här helvetesperioden vara över. gud så jag längtar till att få bo i en ordentlig lägenhet igen. få lite ordning på livet och rutiner så man orkar leva lite igen. det blir fint. men nu 8 skiften. GOGOGO!

Publicerad 13.08.2015 kl. 22:01

höstkläder

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad 12.08.2015 kl. 14:23

renoveringstalko

det hela började med att jag plockade upp Sandra i Vasa. Vi bar upp lådor och åt vårrullar på balkongen. 

 

nästa dag hittade jag Vu och Sandra utanför hemmet. Jag hade plundrat hela källaren och vinden på allt man kan behöva för målning och tapetrivning. 

 

Till näst anslöt sig Tobias. Som var den enda som verkligen visste vad vi skulle göra. Bra med såna vänner. Så det stora projektet i sovrummet inleddes. 

Man måste pausa också. Och dricka cider på balkongen för att orka det sista. Så avslutades dag ett. Vardagsrum målat, alla köksknoppar bytta, lampor uppsatta och tapeter rivna. 

 

Dag två var det bara jag och Sandra. Men vi fick badrumsskåpen målade, vardagsrummet målat ett varv till och de sista tapeterna rivna. Vi avslutade med att spackla alla väggarna. 

 

Att man har såna fina vänner. Som bara dyker upp och hjälper till. Man blir ju så varm i hjärtat. Nu skall de bara inredas. Och så måste man ju bo in sig ordentligt. Men herre min Gud vad det blir bra. Jag riktigt kände det när jag vaknade på söndagsmorgonen. Att få bo i en lägenhet där det finns vädringsluckor, köksfläkt och man kan reglera värmen själv. Precis allt man behöver alltså. 

Publicerad 10.08.2015 kl. 00:22

ja.

Publicerad 05.08.2015 kl. 23:46

köttfriheten

Nu är det ju så att jag varit vege i tre (eller fyra?) månader. Och vet ni, de går riktigt bra. Jag tillåter mig att äta kött när det bjuds, om man är på jobbet och det inte finns annat eller om jag faktiskt är sugen. Ibland vill man ju ha en grillbiff liksom. 

Men det där maletköttpaketet och påläggsskinkan är inget jag saknar. Ibland kan jag kanske sakna en parmaskiva på morgonen. Och smöggisarna är faktiskt det jag funnit svårast att variera. Vardagsmaten är inget problem. Pinterest har räddat många inspirationslösa dagar dock. Sådär prismässigt har jag inte märkt av nån större skillnad. Det som blivit dyrare är nog mera det att jag försöker köpa mera eko också. Men den där 10 mer i veckan är inget jag ser som ett speciellt stort problem om kossorna varit lite gladare. Gladare mjölk i kaffet gör väl vardagen bättre. 

Sådär fysiskt har jag inte märkt nån större skillnad förutom att jag är lite lugnare i magen. Magen tycker nog inte om speciellt mycket kött helt enkelt. Tungsmält och jobbigt. Men har nog inte gått ner i vikt eller upp. Känner mig varken mättare eller hungrigare. Så ja, allt är som vanligt men lite bättre. 

Vegelivet får alltså 5 av 5 morötter. 

Publicerad 04.08.2015 kl. 17:28

att lämna sin familj

det värsta just nu är tanken på att lämna alla mina vänner. dom som varit min familj i flera år nu. som är alltid är där. var på kräftskiva igår. det var den sista helgen med dem som jag bor här. det känns så konstigt och främmande. att inte äta lunch med dem, inte naturligt bara kunna ta en kaffe och inte få dricka öl på helgerna. jag vet ju att jag har vänner i jeppis också. ett stort och fint gäng som jag nog kommer trivas med. men dom här. dom här vännerna, så fina. dom som man sitter i skogen och diskuterar politik med. som håller om en på natten. som man pratar om riktigt svåra saker med på parkbänkar. som pushar en och som förstår när gränsen är nådd. och nu kommer dom inte vara här varje dag längre. 

men som en klok kvinna sa, det är alltid nån som flyttar först från åbo också. och nu råkar det vara jag. jag som lämnar först. tyvärr kommer ju åbotiden till ett slut för de allra flesta. vissa dagar känns det ju bara som den kommer lite för snabbt. 

Publicerad 03.08.2015 kl. 16:19

fniss

Publicerad 31.07.2015 kl. 00:00

en så väldigt lång dag

efter att ha passat ettåring hela dagen och sen tagit en två-tre timmars blåbärsplockning känner man sig lätt mörbultad. är nog inte van vid de små liven. men mycket bär och mycket gungande har nog gjort gott i själen. orkar man några veckor till på kårkkis innan det är dags att byta jobb. 

Publicerad 28.07.2015 kl. 23:54

Senaste kommentarer

12.08, 11:14renoveringstalko av Pia
06.08, 11:13köttfriheten av Nina
25.07, 23:43Dagar det känns. av Ellen P
22.07, 21:06trygg ekonomi av Nina - en till feminazi